Чисто органско јојоба масло

Чисто органско јојоба масло

800,00 ден

Масло од јојоба

Најстарото и најдоброто козметичко масло кое е неприкосновено за оддржување на убавината на кожата и косата. Во ајурведата со децении се користи како едно од главните природни состојки за здрава и убава кожа и коса.

Го нарекуваат масло, но според структурата е вид на течен восок кој се добива со ладно цедење на семките на јојоба во кој се изоставени масни киселини и глицерин. Заради тоа многу лесно и брзо продира во сите слоеви на кожата и е универзално за сите типови кожа и коса.

Шифра: 1038

Масло од јојоба

Најстарото и најдоброто козметичко масло кое е неприкосновено за оддржување на убавината на кожата и косата. Во ајурведата со децении се користи како едно од главните природни состојки за здрава и убава кожа и коса.

Го нарекуваат масло, но според структурата е вид на течен восок кој се добива со ладно цедење на семките на јојоба во кој се изоставени масни киселини и глицерин. Заради тоа многу лесно и брзо продира во сите слоеви на кожата и е универзално за сите типови кожа и коса.

Ова масло е природен антиоксидант, го спречува предвременото стареење, ги спречува дејствата на слободните радикали заради големата количина на Е витамин.

Во својот состав содржи голем број на минерали кои ја ревитализираат кожата, ги спречуваат борите и брчките, го враќа сјајот ја храни кожата и брзо ја обновува. Ефикасно спречува предвремена појава на брчки. Исто така содржи голема количина на витамините Б, Б2 и Б3 кои ја хранат и ревитализираат секоја клетка на кожата и костата. Исто така содржи голема количина на несапунифицирани состојки кое создаваат колаген и еластин и брзо го враќаат тонусот.