Aјурведско магнезиум масло

Aјурведско магнезиум масло

850,00 ден

Магнезиумот е чудесен минерал познат по своите лековити ефекти врз широк спектар на болести, антиинфламаторно дејство и забавување на процесот на стареење. Магнезиумот е неопходен за многу ензимски реакции, особено во однос на производство на клеточна енергија.
Бенефити од редовното користење на магнезиум.

Шифра: 1005

Магнезиумот е чудесен минерал познат по своите лековити ефекти врз широк спектар на болести, антиинфламаторно дејство и забавување на процесот на стареење. Магнезиумот е неопходен за многу ензимски реакции, особено во однос на производство на клеточна енергија.
Бенефити од редовното користење на магнезиум

 • Антимикробно
 • Корисен ефект врз широк спектар на болести, вклучувајќи и болести на дигестивниот тракт, како што се проблеми со колитис и жолчен меур
 • Паркинсонова болест, премор и грчеви во мускулите, акни, егзема, псоријаза, брадавици и чешање на кожата
 • Импотенција
 • Хипертензија
 • Проблеми со мозокот и циркулацијата, астма, полен, уртикарија и анафилактични реакции, акутен напад на астма, шок, тетанус, херпес зостер, акутен и хроничен конјунктивитис, ревматски заболувања, многу алергии и синдром на хроничен замор
 • Превенира карциноми
 • Влијанија врз нервниот систем
 • Обезбедува здрав сон
 • Позитивни ефекти врз стареење
 • Помага кај јаки менструални болки кардиоваскуларниот систем и тн.
 • Магнезиумот исто така е добар сојузник во борбата со вирусни инфекции кои го напаѓаат респираторниот систем.

Оваа специјална ајурведска формула за трансдермална употреба на магнезиумско масло во спреј е најефикасна и економична примена на магнезиум со најдобра апсорпција со директна апликација на кожата.

Во својот состав содржи магнезиум хлорид од Јапонија, ним масло, спирулина, есенцијално масло од лаванда и ајурведски билки кои дополнително ја подобруваат функцијата на телото.