Aјурведско масло за терапија на папок – Navel Oil

Aјурведско масло за терапија на папок – Navel Oil

1.300,00 ден

Терапијата на папокот, позната и како Pechoti method, е прастара ајурведска практика која вклучува ставање топло масло во шуплината на папокот за негување, детоксикација и лекување на разни заболувања во телото. Центарот на папокот има физичко и духовно значење. Папокот е фокусна точка на 72.000 вени присутни во него. Едноставниот чин на масирање со специјално масло за масажа на папокот ги стимулира овие нерви, што помага во спречување на болести и одржување на правилното функционирање на телото. Центарот на папокот, исто така познат како Манипура чакра е поврзан со централниот нервен систем, така што маслото за масажа може да помогне да се промовира бистрината на умот, да се намали менталниот притисок и да се изгради доверба, сила и сочувство.

Според традиционалниот систем на индиската медицина, nabhi (папокот) е потеклото на животот, што го поврзува детето со мајката пред раѓањето и делува како врска за олеснување на протокот на хранливи материи меѓу нивните тела. Бидејќи папокот е патека до екстремитетите на телото, апсорпцијата на масла во регионот може да ја обнови кожата, да го балансира дигестивниот систем, да ги надополнува клетките и да ги обнови изворите на енергија, а сето тоа ја прави терапијата со папокот моќен чин на грижа за себе. Со секојдневната практика на терапија со папокот навечер пред спиење, може да се постигнат многу здравствени придобивки. Еве некои од начините на кои терапијата со папокот може да доведе до вашата севкупна благосостојба на умот и телото: го подобрува дигестивното здравје, зголемување на плодноста, го подобрува видот, го подобрува здравјето на кожата, ја ублажува болката во зглобовите.

Шифра: 1085

Терапијата на папокот, позната и како Pechoti method, е прастара ајурведска практика која вклучува ставање топло масло во шуплината на папокот за негување, детоксикација и лекување на разни заболувања во телото. Центарот на папокот има физичко и духовно значење. Папокот е фокусна точка на 72.000 вени присутни во него. Едноставниот чин на масирање со специјално масло за масажа на папокот ги стимулира овие нерви, што помага во спречување на болести и одржување на правилното функционирање на телото. Центарот на папокот, исто така познат како Манипура чакра е поврзан со централниот нервен систем, така што маслото за масажа може да помогне да се промовира бистрината на умот, да се намали менталниот притисок и да се изгради доверба, сила и сочувство.

Според традиционалниот систем на индиската медицина, nabhi (папокот) е потеклото на животот, што го поврзува детето со мајката пред раѓањето и делува како врска за олеснување на протокот на хранливи материи меѓу нивните тела. Бидејќи папокот е патека до екстремитетите на телото, апсорпцијата на масла во регионот може да ја обнови кожата, да го балансира дигестивниот систем, да ги надополнува клетките и да ги обнови изворите на енергија, а сето тоа ја прави терапијата со папокот моќен чин на грижа за себе. Со секојдневната практика на терапија со папокот навечер пред спиење, може да се постигнат многу здравствени придобивки. Еве некои од начините на кои терапијата со папокот може да доведе до вашата севкупна благосостојба на умот и телото: го подобрува дигестивното здравје, зголемување на плодноста, го подобрува видот, го подобрува здравјето на кожата, ја ублажува болката во зглобовите

Секојдневната практика на нанесување топло масло во пределот на папокот помага во балансирање на Vayu, воздушниот елемент кој се наоѓа во manipura, третата чакра и енергетскиот центар кој се наоѓа во папокот и абдоменот. Примената на топло масло се препорачува за практикување на подмачкување на папокот бидејќи ја смирува влошената Вата доша. Според Ајурведата, квалитетите на Вата се мобилни, ладни и суптилни и се еден од главните двигатели во телото. Кога Вата станува влошена или во нерамнотежа, тоа го нарушува нормалното функционирање на пита и кафа дошите, што го прави човекот да се чувствува слаб, заморен и доведува до различни симптоми. Секојдневната практика на користење на топли масла за телото како и за папокот е луксузна практика посветена на почитување и смирување на Вата и поддршка на нашата благосостојба со стабилна и пристојна животворна добрина.

Начин на користење: загрејте го маслото и наесете 2 до 5 капки во пределот на папокот и нежно масирајте. Секојдневно практикувајте само масажа на папокот пред спиење.

Пакување: 30мл