Aјурведско масло против вирусни брадавици

Aјурведско масло против вирусни брадавици

800,00 ден

Вирусни брадавици се израстоци на кожата предизвикани од човечки папилома вирус (ХПВ).

Бидејќи постојат различни видови на овој вирус, постојат различни видови на вирусни брадавици.

Ова е најчесто естетски проблем, но брадавиците можат да бидат болни и проблематични ако се појават на незгодни места, како што се стапалата или под ноктите.

Затоа, без разлика дали се болни или не, за да се спречи нивното ширење, препорачливо е да ги отстраните што е можно поскоро.

Постојат различни начини за отстранување на брадавици, но најдобри се природните затоа што, покрај тоа што се ефикасни, тие се и благи и нежни за вашата кожа.

Шифра: 1024

Вирусни брадавици се израстоци на кожата предизвикани од човечки папилома вирус (ХПВ).

Бидејќи постојат различни видови на овој вирус, постојат различни видови на вирусни брадавици.

Ова е најчесто естетски проблем, но брадавиците можат да бидат болни и проблематични ако се појават на незгодни места, како што се стапалата или под ноктите.

Затоа, без разлика дали се болни или не, за да се спречи нивното ширење, препорачливо е да ги отстраните што е можно поскоро.

Постојат различни начини за отстранување на брадавици, но најдобри се природните затоа што, покрај тоа што се ефикасни, тие се и благи и нежни за вашата кожа.

Како се формираат вирусни брадавици?

Вирусните брадавици најчесто се пренесуваат преку контакт со лице кое има брадавици или со споделување пешкири, нараквици и други слични предмети.

Ако некое лице е под стрес и има ослабен имунитет, тој е под поголем ризик од развој на поголем број брадавици.

И покрај високите хигиенски стандарди, вирусот е отпорен и лесно се шири, затоа треба да се посвети посебно внимание на хигиената за време на престојот во базени, сауни и слични области.

Каде и кога се појавуваат вирусни брадавици?

Вирусни брадавици може да се појават на скоро кој било дел од телото, но најчесто се наоѓаат на прстите, рацете, стапалата, лактите и колената.
Топли и влажни места и мали рани и гребнатини ја прават кожата изложена на надворешни влијанија кои се погодни за нивниот развој.

Брадавиците лесно можат да се прошират и често има неколку на едно или повеќе места.
Иако најчесто се јавуваат во детството и адолесценцијата, вирусните брадавици можат да се појават во секое време.

Видови вирусни брадавици и погодените области:
Брадавици може да се појават на различни места.

Рамни (прави) и филиформни брадавици обично се појавуваат на лицето.

Прави брадавици, покрај на лицето, се појавуваат и на рацете и на бутовите. Тие се мали и имаат рамен, груб врв. Обично тие се розови, кафеави или светло жолта боја.

Филиформните или конусните брадавици растат на лицето, под брадата или на вратот и се со иста боја како и на кожата. Тие се особено вознемирувачки ако се појават на очниот капак.

На стапалата и рацете расте вообичаена вирусна брадавица, која има грануларна, рамна форма.

Исто така, на стапалата се појавуваат овие брадавици, кои се специфични по тоа што растат под кожата. Тие честопати се исклучително болни, го отежнуваат одењето и можат да предизвикаат грчеви во нозете.

Перингуалните брадавици растат под ноктот и околу кутикулата. Зафатениот нокт може да стане жолт, целата област е болна, а брадавиците исто така влијаат на растот на ноктот.

Гениталните брадавици (кондиломи) се формираат во устата или во пределот на гениталиите, кои се опасни затоа што можат дури да предизвикаат карцином на грлото на матката.
Во овој случај, консултирајте се со доктор.

Природни решенија за отстранување на вирусни брадавици:

Бројни брадавици можат да се отстранат природно, така што нема потреба да се оди на лекар. Но, треба да имате предвид неколку работи:

Ако брадавицата е крвава, гнојна или воспалена, не заборавајте да се консултирате со лекар,
Не ги допирајте брадавиците на чувствителната област (на пр. на лицето, очните капаци или гениталиите)
Природните лекови се ефикасни, но дајте им време да започнат да делуваат.
Имајте на ум дека брадавиците можат да се вратат, бидејќи тоа е вирус што може да се реактивира
Секогаш добро исушете ја брадавицата и не ја отстранувајте насилно за да не се прошири

Нашиот серум се нанесува на чиста и сува површина. Едноставен е за користење. Измијте го делот кај што се наоѓа брадавицата и исушете го. Натопете малку памук со серумот и нанесете го директно на брадавицата и доколку е возможно залепете со фластер. Оставете серумот да делува неколку часа или преку ноќ.
Оваа постапка правете ја наутро и навечер сè додека брадавицата не падне сама.

Пакување 30мл