Aјурведско масло против хемороиди

Aјурведско масло против хемороиди

800,00 ден

Хемороидите се потечени вени во долниот дел на ректумот и анусот кои личат на проширени вени. Со стегање на протокот на крв преку напрегање, може да дојде до испакнување на крвните садови и иритација. Ова може да предизвика болка, воспаление, па дури и крварење од ректумот. Хемороидите обично се предизвикани од напрегање при движења на дебелото црево, дебелина или бременост. Постојат два вида на хемороиди: Внатрешни хемороиди – се наоѓаат во внатрешноста на ректумот.

Надворешни хемороиди – се појавуваат околу анусот и се повидливи и многу поболни.

Шифра: 1054

Хемороидите се потечени вени во долниот дел на ректумот и анусот кои личат на проширени вени. Со стегање на протокот на крв преку напрегање, може да дојде до испакнување на крвните садови и иритација. Ова може да предизвика болка, воспаление, па дури и крварење од ректумот. Хемороидите обично се предизвикани од напрегање при движења на дебелото црево, дебелина или бременост. Постојат два вида на хемороиди: Внатрешни хемороиди – се наоѓаат во внатрешноста на ректумот.

Надворешни хемороиди – се појавуваат околу анусот и се повидливи и многу поболни.

Симптомите често вклучуваат чешање, крварење, болка и оток. Иако многу пати хемороидите поминуваат сами по себе, третманите со хемороиди исто така можат да помогнат во забрзување на заздравувањето. Омекнувачите на столицата и кремите за локална употреба можат да помогнат во ублажување на чешање, болка и оток. Ако имате внатрешни хемороиди, тогаш супозиториите исто така може да бидат ефикасни. Во екстремни случаи, може да биде потребна хируршка процедура за нивно отстранување. Ако вашиот случај е благ, има и промени во животниот стил што можете да ги направите за да ја олесните оваа состојба:
– Пијте голема колилина на вода во текот на денот.
– Зголемете го дневниот внес на влакна со консумирање на повеќе органска, цела храна, како што се зеленчук, цели овошја, јаткасти плодови и семиња.
-Користете есенцијални масла за да управувате и да спречувате појава на симптоми.

Доколку барате природно решение за овој ваш проблем, токму ова масло е она што ви е потребно. Во неговиот состав содржи рицинусово масло, кокосово масло, бадемово масло, јојоба масло, ментол кристали и чисти есенцијални масла кои се доста корисни.
Есенцијалните масла се високо концентрирани растителни соединенија извлечени од различни делови на дрвја, растенија, цвеќиња и овошја. Терапевтската примена на овие масла е позната како ароматерапија. Есенцијалните масла стануваат сè попопуларни во здравствениот и велнес-просторот поради нивната висока содржина на активни соединенија кои нудат лековити бенефити.

При избор на есенцијални масла за хемороиди, треба да се користат масла за кои се знае дека ги имаат следниве својства:
– Антивоспалителни својства (за да го намалите отокот)
– Антисептични својства (да ја одржувате погодената област чиста за да спречите инфекција.)
– Аналгетични својства (за да обезбедите олеснување на болката.)

Миксот на чисти есенцијални масла во овој производ е единственото нешто кое вине потребно во борбата со хемороидите.

Нарачајте веднаш!