Amla

1.200,00 ден

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Природен производ направен од чисти органски билки.

100% природен производ помага за зголемување на имунитетот и зајакнување на имунолошкиот систем.

Дали знаете дека еден плод Амла (по својата корисна содржина) е еднаков на 20 портокали. Амлата во себе содржи голема количина витамин Ц.

Овој витамин го подобрува варењето на храната, ја нормализира функција на црниот дроб, со еден збор благотворно влијае во зголемување на имунитетот.

Шифра: 1201

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Природен производ направен од чисти органски билки.

100% природен производ помага за зголемување на имунитетот и зајакнување на имунолошкиот систем.

Дали знаете дека еден плод Амла (по својата корисна содржина) е еднаков на 20 портокали. Амлата во себе содржи голема количина витамин Ц.

Овој витамин го подобрува варењето на храната, ја нормализира функција на црниот дроб, со еден збор благотворно влијае во зголемување на имунитетот.

Амлата ги содржи сите возможни вкусови: кисел, сладок, горчлив и лут вкус.

Овој плод е единствен во светот со овие својства.

Современата медицина докажала дека ова овошје го обновува и подмладува нашето тело.

Доколку имате проблеми со пореметување на енергијата и на енергетскиот систем, со овој дар од природата лесно ќе можете да го доведете организмот во баланс и да ја вратите рамнотежата на трите доши (ВатаПита и Кафа)

Со Амла се достигнува баланс со себе ! Со постигнување рамнотежа на Пита дошата, доаѓа до намалување на дигестивните проблеми или проблемите со кожата.

Ако сакате да постигнете Кафа рамнотежа, ако сакате да ја намалите прекумерната тежина и да немате респираторни проблеми, редовно консумирајте амла, но во комбинација со мед.

Овој природен еликсир благопријатно влијае на смирување на киселост во стомакот и во намалување на воспаление на панкреас.

Редовната употреба на амла помага во одржување на нивото на инсулин во крвта, па затоа се препорачува кај пациенти кои имаат дијабетес.

Традиционално, во индиската медицина се користи за ублажување на стомачни проблеми, запира дијареа, повраќање, грчеви и надуеност.

Препорака:

1 до 2 таблети два пати на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Состојки: (Еmblica officinalis)