Ајурведски трик – со млеко против икање

Ајурведски трик – со млеко против икање

Секој од нас доживеал икање, навидум безопасен проблем, никој не му придава значење и не размислува од што потекнува. Икање се јавува поради недоволно снабдување со крв во дијафрагмата, поради што дијафрагмата претрпува периодични конвулзивни движења, што се...
Ајурведски трик – со клизма против икање

Ајурведски трик – со клизма против икање

Секој од нас доживеал икање, навидум безопасен проблем, никој не му придава значење и не размислува од што потекнува. Икање се јавува поради недоволно снабдување со крв во дијафрагмата, поради што дијафрагмата претрпува периодични конвулзивни движења, што се...
Ајурведски трик – древен лек против икање

Ајурведски трик – древен лек против икање

Секој од нас доживеал икање, навидум безопасен проблем, никој не му придава значење и не размислува од што потекнува. Икање се јавува поради недоволно снабдување со крв во дијафрагмата, поради што дијафрагмата претрпува периодични конвулзивни движења, што се...
Ајурведски трик – со вежба на дишење помогни си при икање

Ајурведски трик – со вежба на дишење помогни си при икање

Секој од нас доживеал икање, навидум безопасен проблем, никој не му придава значење и не размислува од што потекнува. Икање се јавува поради недоволно снабдување со крв во дијафрагмата, поради што дијафрагмата претрпува периодични конвулзивни движења, што се...