Дали знаете дека комарците се најсмртоносните инсекти?

Дали знаете дека комарците се најсмртоносните инсекти?

    Скоро 700 милиони луѓе годишно заболуваат од комарци секоја година, што резултира со над еден милион смртни случаи. Комарците се најсмртоносни затоа што се во можност лесно да се прилагодат на новите средини. Тие главно се хранат со овошје, а повремено и...