Костен како лек и храна

Костен како лек и храна

  Сезоната на пад на лисјата ни носи овошје кое е многу здраво и вредно кога станува збор за хранливи материи, минерали и витамини. Со есента, костенот станува едно од најчестите употребувани состојки на јадењата. Како и другите, костените содржат маснотии, но во...