Имаш проблеми со сетилото за мирис и вкус?

Имаш проблеми со сетилото за мирис и вкус?

Природно вратете го сетилото за мирис Како природно да го вратите сетилото за мирис и вкус е актуелно прашање во зима и во време на грипови и вируси. Сите ние сме се сретнале неколку пати во животот со губење на сетилото за мирис, а со тоа и на чувството за вкус,...
Започни го денот со 2 чаши топла вода

Започни го денот со 2 чаши топла вода

Што се случува во телото ако секојдневно пиеме две чаши вода наутро? Водата е основен извор на енергија, кој влијае врз безпрекорно функционирање на телото. Ајурведата советува да се консумира најмалку два литра вода во текот на денот. Овој ритуал започнува со...
Мед, чудесна храна во ајурведата

Мед, чудесна храна во ајурведата

  Медот е одинственото слатко што ја балансира Кафа доша и го подобрува имунитетот. Специјално за оваа празнична сезона.⁠ 🍯 Медот со векови се користи како ревитализирачки лек за душа.  Во принцип, медот има антиоксидантно, антивирусно, антимикробно, антитуморно...
5 ајурведски начини да не мора да одите на стоматолог!

5 ајурведски начини да не мора да одите на стоматолог!

🙊 Нашата уста доживува толку многу дневни активности: бакнување, дегустација, разговор, смеење. Но, тоа исто може да биде место на болка, која доаѓа од забоболки до гингивитис па се до досадниот херпес поврзан со стрес. Еве ја добрата вест: Ајурведата нуди едноставни,...
Mоќта на самоизлекување

Mоќта на самоизлекување

  *Нашето тело е неверојатна „моќна машина“ со бројни програми и функции во себе, а една од нив е моќниот програм за самолекување. *Ајурведата вели дека клетките природно се регенерираат со различна брзина во зависност од тоа каде се наоѓаат во телото. Дали...