Дали знаете што е натална карта?

Дали знаете што е натална карта?

*За изработка наталната карта во Јyotish астрологија важно е да се земе во предвид поставеноста на картата и да се додаде она што личноста го поминала или одработила до тој момент. *Важен фактор во создавање натална карта се седумте планети: Сонце, Месец, Меркур,...