Биди здрав како орев

Биди здрав како орев

Оревот во ајурведата се користи како лек за проблемите со жлездите, дури и со тироидната жлезда. Оревот го зголемува количеството на тироксинво телото, хормон кој го лачи тироидната жлезда. Научните истражувањата покажале дека оревите имаат моќ е да го забават...