Подготви си млеко на Боговите со шафраново масло

Подготви си млеко на Боговите со шафраново масло

Многу аспекти на ајурведската медицина имаат духовна, практична, како и возвишена цел. Црвената точка која се нанесува честопати е симболично поставена на челото на човекот, помеѓу очите (честопати се нарекува „трето око“), како благослов за будење на нечија внатрешна...
Шафран – универзалниот лек на Клеопатра

Шафран – универзалниот лек на Клеопатра

Денес е еден од најкористените производи во областа на природното лекување. Маслото од шафран нуди решенија за голем број здравствени проблеми со своите богати нутритивни вредности дури и кога се додава во исхраната. Некои научни истражувања покажуваат дека земањето...