Абјанга
 • Home
 • /
 • Абјанга

АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Абјанга

Абјанга е древен ајурведски третман на цело тело со топло сусамово масло, препорачана секојдневна рутина за лекување на целокупното здравје и благосостојба.

Ги смирува сите три доши, го ублажува заморот, дава енергија за целиот ден, совршен сон, го подобрува тенот и сјајот на кожата, промовира долговечност и ги храни сите делови на телото.

Предности поврзани со редовно изведување на овој третман се:

 • зголемена циркулација особено во нервните завршетоци, тонирање на мускулите и целата физологија,
 • смирување на нервите,
 • подмачкување на зглобовите,
 • зголемена ментална будност,
 • елиминирање на нечистотиите во телото, мазна и мека кожа.

Времетраење на третманот 40 до 60 минути.

Цена на единечен третман: 1.800 ден.

Шифра: 1101

Ayurvedic treatments

Abyanga

Abhyanga is a massage that’s done with warm oil.

The oil is applied on the entire body, from the scalp to the soles of your feet.

It’s the most popular massage in Ayurveda, a traditional system of medicine from India.

Ayurveda focuses on maintaining health through natural practices like massage and what you eat. The oil is the central component of this practice.

When combined with massage strokes, it’s thought to promote overall health and wellness. Abhyanga is typically performed by a massage therapist. But it’s also possible to do an abhyanga self-massage in the comfort of your own home.

Benefits:

 •  Reduce stress
 • Lower blood pressure
 • Improve skin health
 • Reduce muscle stiffness
 • Promotes lymphatic drainage
 • Improve vision
 • Increase energy and alertness 8. increase physical strength
 • Delay age-related changes

Duration of treatment 40 to 60 minutes.

Price of a single treatment: 30 euro

Code: 1101

Закажи третман