АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Такра Широдара

Такра Широдара

Takra Shiro Dhara Такра дара третман за псоријаза, хипертензија, несоница, анксиозност, депресија и т.н. Во денешно време, природните терапии, процедури и лекови станаа огромен глобален приоритет. Ајурведските терапии се во основа применливи за голем број случаи поради нивните заштитни, лековити и превентивни делувања. Ова укажува на нивната валидност и ефикасност во лекувањето на различни болести.

Што е Такра дара? Такра дара е специјална ајурведска терапија во која се употребува лековито млеко. Се обработува со лековити билки. Такра Дара е корисна кај псоријаза, хипертензија, несоница, анксиозност, депресија и многу други психички проблеми бидејќи за кратко време успева да ја нормализира состојбата. Во терапијата Такрадхара, млекото третирано со лековити билки кое секогаш се користи како тарапевско решение во форма на тенок млаз. Такра: значи млеко – матеница: Широ – глава: Дара: истурање во континуиран тек на одреден начин.

Како делува?

Тераписка процедура – Псоријазата е поврзана со автономниот одговор предизвикан од стрес и намалената функција на хипофиза и надбубрежната функција. Континуираното истурање на медикаментозна матеница на челото одредено време има благотворно влијание и го контролира ритамот. За псоријаза, оваа терапија се препорачува за да има лековито дејство на погодената област на телото. Што е многу реактивна терапија за псоријаза. Такра широдара влијае на одредени енергии и меридијани во телото и овозможува здрав сон со намалување на стресот, анксиозноста и автоимуните нарушувања. Овие мамрма точки се високо одговорни за кожните болести. Затоа, Такра широ дара е еден од најдобрите третмани за псоријаза. Многу добри резултати се постигнуваат кога на клиентот му се определува правилен план на исхрана и начин на живот за кој треба да се придржува за време и по третманот. Времетраење на овој третман е околу 30 минути Најдобри резултати се постигнуваат кога се практикува во времетраење од 7 до 14 дена или како што е пропишано од лекарот или тарапевтот. Овој третман е еден од најблагопријатните третмани.

Во денешно време, природните терапии, процедури и лекови станаа огромен глобален приоритет. Ајурведските терапии се во основа применливи за голем број случаи поради нивните заштитни, лековити и превентивни делувања. Ова укажува на нивната валидност и ефикасност во лекувањето на различни болести. Што е Такра широдара? Тоа е специјална ајурведска терапија во која се употребува лековито млеко. Се припрема со голем број лековити билки.

Каде се препорачува овој третман:

 • Псоријаза и проблеми со кожата
 • Мигрена, хронична главоболка
 • Големи нарушувања на Пита доша
 • Вата доминантни нарушувања
 • Хипертензија
 • Несоница
 • Предвремено побелување на косата
 • Хроничен замор
 • Влошување на дошите
 • Намален имунитет
 • Уринарни нарушувања
 • Губење на интегритетот на зглобовите (кревки зглобови)
 • Срцеви заболувања
 • Слаб метаболизам
 • Анорексија
 • Болести на увото
 • Болести на окото
 • Алцхајмерова болест
 • Губење на косата и опаѓање на косата и првут
 • Дијабетична невропатија
 • Парализа
 • Депресија и.т.н.

Времетраење на третманот 30 минути.

Цена на единечен третман: 1.800 ден.

Шифра: 1112