АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Абјанга со Нади Сведана

Aбјанга

Абјанга е древен ајурведски третман на цело тело со топло сусамово масло, препорачана секојдневна рутина за лекување на целокупното здравје и благосостојба.

Ги смирува сите три доши, го ублажува заморот, дава енергија за целиот ден, совршен сон, го подобрува тенот и сјајот на кожата, промовира долговечност и ги храни сите делови на телото.

Предности поврзани со редовно изведување на овој третман се:

 • зголемена циркулација особено во нервните завршетоци, тонирање на мускулите и целата физологија,
 • смирување на нервите,
 • подмачкување на зглобовите,
 • зголемена ментална будност,
 • елиминирање на нечистотиите во телото, мазна и мека кожа.

Нади Сведана

Со овој третман хербализната медицинсма пареа се апсорбира во одредени делови од телото, често по енергетските канали во телото наречени нади. Ја ублажува болката и болката во зглобовите и мускулите, исто така ја промовира циркулацијата на крвта и ја враќа флексибилноста во затегнатите и погодени области. Овој третман е многу корисен за артритис, неподвижност и невромускулни состојби и целокупното здравје Бидејќи кожата делува како врата за елиминација на токсините, таа се нарекува и „трет бубрег“ на човечкото тело. Кога swedana се применува редовно, топлината на пареата ги забрзува хемиските процеси во телото за да се излачат акумулираните токсини надвор од телото.

Медицинската парна бања спаѓа во категоријата Swedana Therapy. Таа помага во ублажување на болката, вкочанетоста итн. Овој третман може да се примени како главна процедура или како надополнување на другите третмани.

Каде се препорачува овој третман:

 • Ублажува болка
 • Намалува вкочанетост на телото
 • При дехидрираност
 • Подобрува слабост на телото
 • Го релаксира телото при напорно вежбање
 • Го зајакнува срцето
 • Ослободува од целосен стрес и траума
 • Подобрува дигестија
 • Го подобрува квалитетот на кожата и целосно ја детоксицира

Препорачано време 60-70 минути.

Цена на единечен третман: 3.000 ден.

 Шифра: 1114