АЈУРВЕДА

Ајурведа нуди широк спектар на производи и услуги со цел да ги задоволи различните барања на клиентите од областа на ајурведата, натуропрактиката, да обезбеди здрав концепт на долготрајно следење на човековото здравје, индивидуален пристап кон секој здравствен, пронаоѓање на адекватна терапија, постојана едукација, истражувања и пронаоѓање на природни ресурси, како и креирање на целосни концепти за целосно исцелување на своите клиенти.

ПРОИЗВОДИ

Пронајдете го она што го барате

Ајурведски масла и козметика

Одржувајте ја кожата здрава, негувајте ја убавината и задржете ја младоста со козметиката направена по древните тајни рецепти на Ајурведата.

Ајурведски третмани

Основната цел на ајурведските третмани е да се прочисти телото од неразградената и неискористена храна наречена ама или отрови кои се акумулираат во телото и предизвикуваат болести. 

Ајурведски суплементи

Време е да се вратиме кон природата и да ги искористиме сите нејзини дарови кои ги нуди. Многу билки кои растат околу нас можат значително да го подобрат нашето здравје без земање на било каква „хемија“.

SVcareblends

Homemade колекција за мажи, за целосна нега на брада, кожа и коса. Која е твојата омилена комбинација?

Масла за во автомобил

Масла освежувачи за секој автомобил.
За пријатен мирис во вашето опкружување.

Ајурведски прегледи

Пулсната дијагностика е древна Ајурведнска наука за неинвазивно дијагностицирање на болестите и нивно лекување. Преку пулсната дијагностика дознаваме за предиспозицијата на нашето тело за одредени физички и ментални болести и нивно навремено спречување.

Јога

Сеопфатен пристап за обединување на телото, умот и духот. Делувај со мирен ум, биди во целосна рамнотежа со себе и со околината околу себе.

Семинари

За секој стрес има и антистрес. Научете практични алатки за справување со секојдневниот стрес, обновување и подмладување на клетките, зголемување на животната енергија, подобрување на целокупната психо-физичка состојба и квалитетот на живеење.

Сите наши производи се создадени од природата

За нас

Ајурведа Македонија е лидер на Балканот во областа на ајурведската медицина, природниот начин на лечење, козметика и другите здрави навики. Основана е пред 15 години од група на ентузијасти за денес да прерасне како една водечка компанија во овие области.

Ајурведа има преку 40 соработници во земјава и странство и понатаму настојува да ја зајакне својата позиција на пазарот, преку континуирано ширење на палетата на производи и услуги во Централна и Источна Европа.

Blog

Новости

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

read more
Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

read more
Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...

read more

Задоволни клиенти

Од вас за нас

Средбата, искуството и советите кои ми го препорача ајурведскиот доктор, во целост го сменија на подобро моето секојдневие: го подобрија мјот сон, расположение и виталност, за кратко време приметив драстична промена во квалитетот на мојот живот, а суплементите кои ги набавив во Арт оф ливинг, му дадоа дополнителна енергија и убавина на секој нов ден.

Сузана Турунџиева

Силата на ајурведското знаење преточено во магични направии ми се потврди којзнае по кој пат, имено одредена состојба со ушите кои ме мачат скоро една дооолга година со магијата Karna Purana го решив само после вториот третман, мошне благодарен на цел тим, намасте!

Зоран Јовановски

Топло ги препорачувам вашите производи, особено капките за очи кои ми ги смирија воспаленијата,по само неколку дена користење.

Весна Димовска