fbpx

Brahmi

1.100,00 ден

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Брахми е билка која се користи во Ајурведата речиси 3000 години.

Брахми е билка за поддршка и потпомагање на менталните функции како што се: когницијата, меморијата, интелигенцијата, мотивацијата, вниманието и концентрацијата.

Препорачливо е да се користи и при лекување на психоза, епилепсија и анксиозност.

Оваа чудотворна билка лесно и благотворно влијае на нервниот систем, олеснувајќи ја нервната иритација или агитација.

Шифра: 1209

Додаток во исхраната, 60 таблети.

Брахми е билка која се користи во Ајурведата речиси 3000 години.

Брахми е билка за поддршка и потпомагање на менталните функции како што се: когницијата, меморијата, интелигенцијата, мотивацијата, вниманието и концентрацијата.

Препорачливо е да се користи и при лекување на психоза, епилепсија и анксиозност.

Оваа чудотворна билка лесно и благотворно влијае на нервниот систем, олеснувајќи ја нервната иритација или агитација.

Доколку имаме проблеми со концентрација, Брахми помага да се задлабочи концентрацијата и помнењето, што е од особена важност за зголемување способност за учење нови знаења и информации.

Значително ја подобрува брзината на обработката на визуелната информација, стапката на учење и консолидацијата на меморијата, со што се зголемува способноста за учење.

Дава отворен и јасен ум, го подобрува вниманието и фокусот.

Се препорачува при анксиозност и ментален замор бидејќи дава смиреност, релаксација и позитивно расположение.

Успешно помага кај појава на треска, како диуретик и афродизијак

*Помага за работата на срцето, намалување на висок крвен притисок и вртоглавица

*Дава мирен и цврст сон

*Се препорачува да се зема при опаѓање на косата

*Помага за подобрување на функцијата на мозокот кај децата со церебрална парализа, епилепсија и аутизам *Одлична превенција за Алцхајмеровата болест

*Дава олеснувања при синдром на иритабилен колон

*Содржи антиоксиданси и има анти-инфламаторно дејство

*Помага во подобрување говор при пелтечење

* Ја подобрува функцијата на црниот дроб

*Ја балансира функцијата на тироидната жлезда

*Помага за подобра функцијата на белите дробови

*Ја поддржува функцијата на дигестивниот систем

*Балансирана емоционална состојба *Помага за одржување здрави клетки, кожа и коса

*Позитивно влијае и ги балансира трите доши: вата, пита и кафа.

*Помага за подобро функција на лимфата, крвта, нервите, уринарниот тракт, циркулаторниот, дигестивниот и нервниот систем.

*Позитивно влијание има врз мускулното, масното, коскеното ткиво, како и каналите за елиминација на отровите од телото.

Препорака:

1 до 2 таблети Брахми два пати на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Состојки: (bacopa monnieri)