Тинитус – болки или зуење во ушите

Тинитус – болки или зуење во ушите

Постојаниот тинитус е непријатен, но нема потреба од паника бидејќи тоа не е хрониченa  тинитус, туку може да биде резултат на стрес и напнатост и ќе помине кога ќе ги надминеме овие ситуации, објаснува Ајурведата и експертот од Берлинскиот центар за тинитус....
Направи си здраво кари по дома

Направи си здраво кари по дома

По барање на многумина објавуваме оригинално традиционално кари. Зимата, преполна е со комбинација на елементи од етер и воздух (вата доша), е позната по тоа што ги зголемува неволјите во дигестивниот дел кога ватата станува премногу небалансирана (доша). Затоа, дури...
Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...
Златно млеко – древен лек за кожни проблеми, вируси и настинки

Златно млеко – древен лек за кожни проблеми, вируси и настинки

Преминот од една сезона во друга е секогаш тежок предизвик за нашето тело. Така, есента и зимата со своето студено, ветровито и влажно време претставува предизвик за нашиот имунолошки систем кој може да биде изложен на разни вируси и настинки. Затоа ова е идеално...
Лечете го органот, не главоболката советува ајурведа

Лечете го органот, не главоболката советува ајурведа

  Мора да го лекувате органот во кој се јавува болеста, а не главата Ајурведата е една од гранките на најстарата медицина. Класичната медицина оваа гранка ја смета за алтернатива, но таа е многу популарна на Западот. Принципите на Ајурведата потекнуваат од ...