Како да се намалат проблемите со гихт!

Како да се намалат проблемите со гихт!

Како да го намалиме воспалението на гихт! Гихтот е болест која се манифестира со појава на акутни напади на болки во зглобовите, придружени со црвенило и отоци. Но, болеста често станува хронична и се карактеризира не само со промени во зглобовите, туку и со промени...