Регулирај ја тироидната жлезда со брамари

Регулирај ја тироидната жлезда со брамари

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...
Ајурведска оризова вода кај гастрит

Ајурведска оризова вода кај гастрит

Гастиритот е една од најчестите проблеми кој го измачува човештвото. Брзата и неправилна храна, стресот го земаат својот данок. Според ајурведа гастритот е зголемена пита доша. Бидејќи главен елемент на овој тип е огинот. Затоа ви предлагаме да земате што поголема...
Ајурведски мелем кој мора да го имате по дома во секое време

Ајурведски мелем кој мора да го имате по дома во секое време

Докажано е дека лекува многу болести. И можете многу лесно сами да го направите тоа… За овој мелем ви требаат: – 6 лажици  Ги масло – 1 јајце, по можност домашно, органско – 60 гр пчелин восок Подготовка: Сварете го јајцето, извадете жолчките и...
ШТО Е КАРМА? – 12 закони на кармата

ШТО Е КАРМА? – 12 закони на кармата

  Постои погрешна претстава за тоа што е карма и како таа влијае врз нашите животи. Овој текст ќе помогне да ja спознаеме кармта и нејзините основни принципи, познати како 12 закони на кармата. 12 закони на кармата 1. Закон на причина и последица За секоја мисла...
Како најлесно да ја поминеме зимата?

Како најлесно да ја поминеме зимата?

Како што знаеме се наоѓаме на средина на зимската сезона, нашата толеранција за издржување на силно ниските температури е ниска.  Метаболичката сила е ограничена што се рефлектира во нас на различни нивоа со искусување на висок апетит, неспособност да се фокусираме,...