Направи си здраво кари по дома

Направи си здраво кари по дома

По барање на многумина објавуваме оригинално традиционално кари. Зимата, преполна е со комбинација на елементи од етер и воздух (вата доша), е позната по тоа што ги зголемува неволјите во дигестивниот дел кога ватата станува премногу небалансирана (доша). Затоа, дури...
Кравјо млеко – отров или лек?

Кравјо млеко – отров или лек?

Животот започнува со плачење, а потоа се одржува со млеко. Млекото е нашата прва храна во животот и не е ни чудо што светот е толку зависен од него. Се смета за една од највредните намирници во Ајурведата, исто како Ги масло и мед. Мајчиното млеко ги содржи сите...
Регулирај ја тироидната жлезда со брамари

Регулирај ја тироидната жлезда со брамари

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...
Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Капалабати јога дишење – за нормализирање на тироидната жлезда

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...
Надминете ги болестите на тироидната жлезда со свесно јога дишење

Надминете ги болестите на тироидната жлезда со свесно јога дишење

Дали забележавте дека нагло се дебелеете, срцето ви чука забрзано, премногу се потите, имате лош апетит, раздразливи сте, постојано уморни и често се будите навечер? Овие симптоми може да укажуваат на хипотироидизам или хипертироидизам или бавна или брза функција на...