Афион – билка на радоста

Афион – билка на радоста

Многу одамна афионот се одгледувал и  се користел на овие простори. Многу полека и срамежливо се враќа во исхраната. Во ајуредата афионот е многу ценета и користена билка. Лековити својства на афионот: – го успорува развојот на мултиплекс склероза – да го...