fbpx
Ајурведски дезодоранс за под пазуви

Ајурведски дезодоранс за под пазуви

700,00 ден

Зошто токму природен дезодоранс за под пазуви направен исклучиво од органски состојки?

 

Затоа што секој производ што го купуваме и користиме како дезодоранс содржи најмалку една токсична состојка, поврзана со ендокрино нарушување или карцином.

Зарем тоа не е доволно за да се прекине со нивното користење кое може да влијае на вашето здравје и на здравјето на вашите сакани?

Некои од штетните состојки кои се содржат во конвенцијалните дезодоранси се парабенот, триклосан, пропилен гликол, алуминиумски компоненти, вештачки мириси и бои.

Сега откако се решивте да направите пресврт од конвенцијален на природен дезодоранс претходно мора да се направи детокс на пазувите.

Шифра: 1015

Зошто токму природен дезодоранс за под пазуви направен исклучиво од органски состојки?

 

Затоа што секој производ што го купуваме и користиме како дезодоранс содржи најмалку една токсична состојка, поврзана со ендокрино нарушување или карцином.

Зарем тоа не е доволно за да се прекине со нивното користење кое може да влијае на вашето здравје и на здравјето на вашите сакани?

Некои од штетните состојки кои се содржат во конвенцијалните дезодоранси се парабенот, триклосан, пропилен гликол, алуминиумски компоненти, вештачки мириси и бои.

Сега откако се решивте да направите пресврт од конвенцијален на природен дезодоранс претходно мора да се направи детокс на пазувите.

Ќе прашате зошто?

Затоа што долготрајното користење на конвенционални дезодоранси сигурно оставило токсични материи под вашите пазуви.

Доколку веќе користите природен дезодоранс и по неколку часа почувствувате тешка миризба, или пак настануваат одредени ранички под пазувите, тоа е едноставно од наталоженоста на токсични материи.

Се повеќе слушаме за спречување на потење кое е сосема грешна постапка, нашето тело се поти со причина, на тој начин тоа ги отфрла сите токсични материи од телото, затоа што поскоро отфрлете ги конвенционални дезодоранси и префрлете се на природните.

За начинот на детокс на пазувите ќе напишеме нов пост.

Овој наш природен дезодоранс содржи кокосово масло, ши путер, пчелин восок, сода, густин и есенцијални масла од лаванда, чајно дрво, лимета и лимон.

Дозволете си природно освежување на вашите пазуви и оставете го вашето тело да дише.

Еден бар дезодоранс е со тежина од отприлика 100гр.