Ајурведски спреј против комарци и инсекти

Ајурведски спреј против комарци и инсекти

950,00 ден

Искуството предизвикано од инсекти и комарци може да биде многу непријатно, а по некогаш и опасно. Тоа е секогаш придружено со долги непроспиени ноќи додека се обидувате да ги отстраните од вас и од вашата близина. Природната ефикасна органска заштита за нас беше голем предизвик да се отстрани отровноста од препаратот за луѓето и животната средина.

Создадодвме целосно природно средство за заштита за нас, нашиот дом и домашните миленичиња, па дури и шпајзот и ормарот од молци.

Шифра: 1023

Искуството предизвикано од инсекти и комарци може да биде многу непријатно, а по некогаш и опасно. Тоа е секогаш придружено со долги непроспиени ноќи додека се обидувате да ги отстраните од вас и од вашата близина. Природната ефикасна органска заштита за нас беше голем предизвик да се отстрани отровноста од препаратот за луѓето и животната средина.

Создадодвме целосно природно средство за заштита за нас, нашиот дом и домашните миленичиња, па дури и шпајзот и ормарот од молци.

Само неколку причините зошто да изберете целосно природен органски инсектицид:

Целосно ослободен од опасниот ДЕТ
N, N-диетил-3-метилбензамид исто така познат како DEET кој е често користен кај повеќето хемиски инсектициди. Оваа состојка е штетна за централниот нервен систем на човекот. Најчесто се меша и со други хемикалиски инсектициди, и се претвора во многу токсичен, па дури и смртоносен. Најчесто е составен дел на ноќните испарувачи кои се вклучуваат во собата во која спиеме, кога телото е и најподложно на атак.

Природниот инсектицид е корисен и за чувствителна кожа.

Поголемиот дел од инсектицидите содржат супстанции како нафта и други синтетички хемикалии кои можат да предизвикаат иритација на кожата и алергиски реакции. Нашиот инсектицид може да го користат и деца, бидејќи тие се ослободени од сите штетни хемикалии.

Етеричните масла што се користат во овој природен инсектицид имаат многу пријатен, притоа и смирувачки мирис. Етеричните масла се многу корисни за човечкото тело, ја подобруваат концентрацијата на умот, а притоа делуваат релаксирачки и на мускулатурата.

Комбинацијата на разни природни состојки делуваат подобро кога се комбинираат различни природни и етерични масла заедно со ајурведски суплементи, се постигнува ефект на широка лепеза на делување врз штетниците дури подобра од високо отровниот DEET, лесно разградлив за животната средина.

Многу моќно делува против крлежи, комарци и домашен молец кои ги напаѓаат луѓето и домашните миленичиња.

Нашето масло во својот состав содржи есенцијални масла како што се: босилек, темјан, лаванда, ванила, мента, чајно дрво, лимон, еукалиптус, цимет, кедар, бергамот, ним масло, рузмарин, каранфилче, ајурведски суплементи.

Безбеден како за луѓето така и за домашните миленици.

Пакување: 200мл