fbpx
Свилена ракавица за Гаршана третман

Свилена ракавица за Гаршана третман

3.100,00 ден

Гаршана масажа со свилени ракавици

Исклучиво користете ракавици направени од сирова свила.

Со енергични, но лесни движења, започнете со масирање на целото тело, освен лицето и областа околу срцето.

Прво започнете со нежен притисок, ако имате чувствителна кожа.

Запомнете, вашите движења мора да одат во насока на срцето.

Областите на вратот, рацете и нозете поминувајте ги со правење долги движења кон срцето.

Користете кружни движења околу стомакот, задникот и зглобовите (рамената, лактите, зглобовите, колковите, колената и глуждовите).

Темелно тријте го вашето тело.

Употребувајте нежни движења на нозете во случај на проширени вени, на чувствителните места каде кожата е потенка и избегнувајте воспалени места (кожни инфекции).

Шифра: 1021

Гаршана масажа со свилени ракавици

Исклучиво користете ракавици направени од сирова свила.

Со енергични, но лесни движења, започнете со масирање на целото тело, освен лицето и областа околу срцето.

Прво започнете со нежен притисок, ако имате чувствителна кожа.

Запомнете, вашите движења мора да одат во насока на срцето.

Областите на вратот, рацете и нозете поминувајте ги со правење долги движења кон срцето.

Користете кружни движења околу стомакот, задникот и зглобовите (рамената, лактите, зглобовите, колковите, колената и глуждовите).

Темелно тријте го вашето тело.

Употребувајте нежни движења на нозете во случај на проширени вени, на чувствителните места каде кожата е потенка и избегнувајте воспалени места (кожни инфекции).

Гаршана масажата нека трае најмалку пет минути, и најдобро е да го правите тоа секое утро бидејќи неговите придобивки се многубројни.

Порите на кожата се отвораат, ослободувајќи акумулирани и складирани токсини во телото, намалувајќи ја напнатоста во мускулите и подобрувајќи го метаболизмот што резултира со зголемена виталност.

Сувото триење на кожата исто така го ублажува стресот и го релаксира умот.

Ако одлучите да правите само Гаршана, /без да следи некоја маслена терапија/ не заборавајте дека потоа мора да се истуширате за да ги отстраните нечистотиите ослободени од масажата.

Откако ќе завршите со гаршаната, вашето тело е совршено подготвено да ги добие сите придобивки од негувањето со топло масло.