fbpx
Aјурведско масло за нос – Nasya Oil

Aјурведско масло за нос – Nasya Oil

800,00 ден

Дезинфицирај ги дишните патишта на природен начин. Сувост во ноздрите, затнат нос, синузитис, болки во синусите? Како да ги избегнете, спречите и да ги третирате проблемите со синусите, опструкциите надишните патишта и воспаленијата, алергиите, главоболките, мигрената, вирусите.

#Насја ги прочистува синусите и дишните патишта, делува против воспаленијата, го смирува умот, ја подобрува меморијата и концентрацијата.Овие природни капки од билни и етерични масла ги прочистуваат синусите и дишните патишта, ги ублажуваат алергиите, ги решаваат енергетските блокади и ги прочистуваат каналите во главата, го олеснуваат стресот, ги смируваат главоболките, вознемиреноста,иритациите и делуваат многу релаксирачки. Тие лесно го смируваат умот, ја подобруваат меморијата и концентрацијата. Природните капки за синуси брзо го подобруваат протокот на кислород во главата ицелото тело, го олеснуваат стресот, ја ублажуваат главоболката, вознемиреноста, иритацијата и имаат многу релаксирачки ефект и го релаксираат целиот нервен систем. Тие дури помагаат при болки во грбот. Овие капки се дел од #Nasya третманот кој се изведува во ајурведа центарот.

Шифра: 1010

Дезинфицирај ги дишните патишта на природен начин. Сувост во ноздрите, затнат нос, синузитис, болки во синусите? Како да ги избегнете, спречите и да ги третирате проблемите со синусите, опструкциите надишните патишта и воспаленијата, алергиите, главоболките, мигрената, вирусите.

#Насја ги прочистува синусите и дишните патишта, делува против воспаленијата, го смирува умот, ја подобрува меморијата и концентрацијата.Овие природни капки од билни и етерични масла ги прочистуваат синусите и дишните патишта, ги ублажуваат алергиите, ги решаваат енергетските блокади и ги прочистуваат каналите во главата, го олеснуваат стресот, ги смируваат главоболките, вознемиреноста,иритациите и делуваат многу релаксирачки. Тие лесно го смируваат умот, ја подобруваат меморијата и концентрацијата. Природните капки за синуси брзо го подобруваат протокот на кислород во главата ицелото тело, го олеснуваат стресот, ја ублажуваат главоболката, вознемиреноста, иритацијата и имаат многу релаксирачки ефект и го релаксираат целиот нервен систем. Тие дури помагаат при болки во грбот. Овие капки се дел од #Nasya третманот кој се изведува во ајурведа центарот.

Начин на употреба:

Наутро и / или навечер, нанесуваме 4-6 капки масло од насја во секоја ноздра, а на децаод 3-5 години, нанесете наутро и / или навечер 3-5 капки масло во секоја ноздра. Доколку воспаленијата се поголеми може да аплицира и 5-6 пати на ден, 4-6 капки во секоја ноздра. Кога тешкотиите ќе започнат да се ублажуваат и смируваат, намалете ја употребата на капки на 3-4 пати на ден. Кога тешкотиите ќе исчезнат, сè уште користитете ги капките, но тогаш доволно е 1-2 пати на ден. Ајурведските капки за ноздри успешно го негуваат и прочистуваат носот како дел од дневната хигиена и се препорачува за трајно користистење. Ако ги користите превентивно, доволно е да се користи 4-6 капки масло во секоја ноздра еднаш дневно. Капките не треба да се користат веднаш после јадење.