Aјурведско масло против габична инфекција

Aјурведско масло против габична инфекција

800,00 ден

Ноктите во ајурведата се показател на нашето целокупно здравје.

Онихомикозата е состојба која се дефинира како фунгална (габична) инфекција на ноктите. Претставува најчеста болест на ноктите и сочинува 1/2 од абнормалностите на ноктот. Ги зафаќа подеднакво, и ноктите на стапалата и ноктите на рацете, но сепак е нешто почеста на ноктите на стапалата. Оваа болест не само што го деформира ноктот, но исто така мoже да ја оневозможи неговата функционалност, а и да биде причина за болка. Најчесто се шири од нокт на нокт, а ретко од рацете на ноктите. Бојата на ноктот зависи од типот на габата која го инфицира ноктот. Тој може да биде со бела боја, кафена, црна итн…

Без никакви сомнежи, сувите, кршливите, модрите и дебели нокти не изгледаат убаво. Тие го рефлектираат вашето целокупно здравје и одржувањето на убавите нокти. Но, кога габата ги напаѓа ноктите на рацете и нозете, тие го губат сјајот што ги прави грди. Најчесто се јавува и затемнување, а кревките нокти ќе почнат да се разделуваат.

Шифра: 1034

Ноктите во ајурведата се показател на нашето целокупно здравје.

Онихомикозата е состојба која се дефинира како фунгална (габична) инфекција на ноктите. Претставува најчеста болест на ноктите и сочинува 1/2 од абнормалностите на ноктот. Ги зафаќа подеднакво, и ноктите на стапалата и ноктите на рацете, но сепак е нешто почеста на ноктите на стапалата. Оваа болест не само што го деформира ноктот, но исто така мoже да ја оневозможи неговата функционалност, а и да биде причина за болка. Најчесто се шири од нокт на нокт, а ретко од рацете на ноктите. Бојата на ноктот зависи од типот на габата која го инфицира ноктот. Тој може да биде со бела боја, кафена, црна итн…

Без никакви сомнежи, сувите, кршливите, модрите и дебели нокти не изгледаат убаво. Тие го рефлектираат вашето целокупно здравје и одржувањето на убавите нокти. Но, кога габата ги напаѓа ноктите на рацете и нозете, тие го губат сјајот што ги прави грди. Најчесто се јавува и затемнување, а кревките нокти ќе почнат да се разделуваат.

Како причинители на онихомикозата често се споменуваат кандида и не-дерматофитични габички. Дерматофитите, кандидата и не-дерматофитичните габички се најчесто одговорни за онихомикозата.

Нашето масло има тројно дејство: Антигабично, антибактериско и антиинфламаторно дејство.

Причина за зголемување на ризикот од инфекции на ноктите се:

Оштетување или грицкање на ноктите, дијабетес, псоријаза, или ослабен имунолошки систем, пушење, лоша здравстевна состојба и трауми на ноктите од обувки и активно спортување.

Резултатите нема да се појават веднаш. Бидејќи онихомикозата е тврдоглава и тешко се лекува, кај многумината кои страдаат од оваа заболување од кое страда половина од човештвото. Со трпеливост и трудоубивост, ќе успеете да ја уништите габата, да престанете да се шири и да ги вратите здравјето и убавината на вашите нокти. Воедно делува и на габите кои најчество се населуваат и помеѓу прстите, затоа во интензивната нега на ноктите вклучете ги и меѓу прстениот простор.

Како да го употребувате маслото?

Нашето масло е наменето исклучиво за надворешна употреба и се нанесува 2-3 пати дневно на исчистена и целосно исушена инфицирана површина. При поголема онихомикозите се аплицира на зафатениот нокт помеѓу ноктот и месото. Понекогаш лекувањето ќе трае подолготрајно или се додека не израсне нов и здрав нокт.