fbpx
Face skin serum – Нормална до комбинирана кожа

Face skin serum – Нормална до комбинирана кожа

1.500,00 ден

Ако сакате да ја засилите вашата рутина за нега на кожата со производ кој нуди поголема, помоќна доза на активни состојки отколку чистач или навлажнувач, серумот за лице може да биде одговорот.

Дизајниран да ја потхранува, заштитува и хидратира вашата кожа, серумот за лице е одличен следен чекор по чистењето и пред навлажнување на лицето.

Да влеземе во придобивките од користењето на серумот за лице и како различни видови на серуми можат да бидат корисни за вашата кожа.

Шифра: 1369

Ако сакате да ја засилите вашата рутина за нега на кожата со производ кој нуди поголема, помоќна доза на активни состојки отколку чистач или навлажнувач, серумот за лице може да биде одговорот.

Дизајниран да ја потхранува, заштитува и хидратира вашата кожа, серумот за лице е одличен следен чекор по чистењето и пред навлажнување на лицето.

Да влеземе во придобивките од користењето на серумот за лице и како различни видови на серуми можат да бидат корисни за вашата кожа.

Што е серум?

Серумите се лесно вискозитетни топик производи кои содржат концентрирани количини на активни состојки.

Концептот со серум е дека поголеми количини на активни молекули потенцијално ќе проникнат во површината на кожата за оптимална ефективност. Исто така, поради повисоката концентрација, обично е потребно покусо време за да се видат видливите резултати.

Серумот поради својата леснина испорачува активни состојки на кожата многу брзо откако ќе ја исчистите кожата.

Но, исто така, треба да го „запечатите“ серумот за да ги максимизирате бенефитите, поради што навлажнувачот или кремот за лице е следниот чекор.

Мислете на серумот како тајно оружје за третирање на кожни проблеми како акни, дамки на кожата, брчки… – и навлажнувач како клуч за хидратација на вашата кожа.

Кои се придобивките?

Ако користите серум за лице кој е добро пригоден на типот на вашата кожа, како и на проблемот кој сакате да го третирате, серумот може да има бројни придобивки.

Да погледнеме поблиску во некои од клучните придобивки од додавањето на овој производ во вашата рутина за нега на кожата.

Предности на серумот за лице

 • Се апсорбира брзо во вашата кожа. Серумите се полесни формулации за нега на кожата отколку навлажнувачите. Потенкиот вискозитет овозможува серумот полесно да се апсорбира во вашата кожа. Ова го прави серумот на лице идеален прв чекор во процесот на слоевитост.
 • Ја смирисува чувствителната кожа. Серумите, со нивниот состав често се подобри за поединци кои имаат проблем со акни или масна кожа.
 • Го подобрува изгледот и ги минимизира брчките. Некои серуми за лице содржат есенцијални масла кои се вистински борци за намалувањето на појавата на брчки.
 • Ја штити вашата кожа од слободните радикали и идните оштетувања. Серумите со состојки како витамин Ц, витамин Е, помагаат да се спречи оксидативно оштетување од ултравиолетова (УВ) светлина и загадување, што може да доведе до предвремено стареење на кожата и брчки.
 • Има потенцијал да обезбеди повидливи резултати. Поголемата концентрација на активни состојки може да обезбеди повеќе видливи резултати, во споредба со другите видови на кожни производи.
 • Се чувствува леснотија на вашата кожа. Бидејќи се впиваат брзо во вашата кожа, серумот за лице не остава тешки траги или маснотија.

Видови на серуми за лице:

 • серуми за нормална до комбинирана кожа
 • серуми за масна кожа
 • серуми за сува кожа
 • серуми за сензитивна кожа
 • серуми против акни
 • серуми за зрела кожа

Како да се користи серум:

Најдобриот начин да користите серум за лице е како основен слој под вашите потешки производи како навлажнувач, крем за сонце и шминка.

Иако на помладата кожа генерално не и треба многу повеќе од нежен чистач и секојдневен широкоспектарен крем за сончање, корисно е да се влезе во здрав, превентивен режим на нега на кожата.

Правејќи го тоа, може да помогне да се спречи промена на бојата, оксидативно оштетување, дехидратација и предвремено стареење на кожата и брчки.

Можете да користите серум за лице еднаш или два пати дневно по чистењето и тонирањето на вашата кожа.

Колку често нанесувате серум на вашата кожа зависи од вашите цели.

Фреквенција на примена на серумот за лице

 • Анти-пигментацијата и антиоксидантните серуми најдобро функционираат кога се применуваат наутро. Ова помага да ја заштитите вашата кожа од напади на животната средина и слободно радикално производство произведено од светлината, вклучувајќи УВ и висока енергија видлива светлина.
 • Серумите против стареење често се најпогодни за ноќна апликација. Ова им овозможува на состојките да работат со циркадниот ритам на вашето тело за поправка и промена на кожата.
 • Хидрирачките серуми за посува кожа можат да се применуваат два пати дневно за да ви помогнат да ја одржите вашата кожа и да влажнете

За да се извлече максимумот од серумот за лице, применувајте ги следниве совети:

 • Нанесувајте производи за нега на кожата од најлесни до најтешки. Повеќето серуми работат најдобро кога се применуваат како прв слој, во директен контакт со чиста кожа откако ќе користите чистач.
 • Ако активната состојка е премногу иритирачка или сушна, можете да ја нанесувате преку друг производ за да создадете ефект на тампонирање.

Серумите за лице се лесни производи кои содржат висока концентрација на активни состојки. Тие се впиваат брзо во вашата кожа, правејќи ги одличен следен чекор по чистењето.

Постојат многу различни видови на серуми, секој со уникатна цел и состојки. Некои серуми помагаат да се осветли вашата кожа или да се намалат недостатоци, додека други се фокусираат на зајакнување на хидратацијата или борба против знаците на стареење.

Нашите серуми:

– ја намалуваат појавата на белези од акни

– состојките имаат антиоксидантни и антибактериски својства

– хидрираат, но не оставаат масни траги

– без вештачки состојки како парабени и синтетички мириси

– веган friendly

– лесни за употреба

– budget – friendly

Пакување 30мл