Босилек светата билка – туласи

Босилек светата билка – туласи

  Босилек или tulsi е толку моќна билка во ајурведската традиција што се смета за аватар на Лакшми, најпосакуваната божица на богатството – и сите форми на изобилство. И кај нас се верува дека има свето значение ова билка. Бо – го означува Бог, а лек...