Ајурведски начин на исхрана за слабеење

Ајурведски начин на исхрана за слабеење

  Терминот „ајурведа“ Деванагари значи – наука за животот. Според ајурведските учења, исхраната за слабеење треба да биде избрана според еден од трите постојни типови на тело: вата, пита, кафа. Откако ќе утврдивте на кој тип припаѓате, можете да ја дознаете...