Куркума како исцелителен еликсир

Куркума како исцелителен еликсир

Куркума Куркумата е многу чест зачин во источната, особено ајурведската кујна каде се користи повеќе од 5000 години. Во исто време, ова растение е важна состојка во ајурведските препарати за третман на дијабетес, болести на дишните органи, крвта и крвни садови, разни...