Активирај го својот агни – дигестивниот оган

Активирај го својот агни – дигестивниот оган

Преполн стомак, обилната исхрана, постојана глад и теглата со колачиња се најдобри пријатели оваа зима и сега е вистинското време за прочистување. Дали и вие се чувствувате на ист начин?  Тогаш имаме ајурведски совет за вас!   Што значи агни? Агни на санскрит...
Ајурведски пијалок за подобро варење во студените денови

Ајурведски пијалок за подобро варење во студените денови

🔥 Ајурведски #агни /дигестивен оган/ пијалок за есен 🔥 🍁Како што времето почнува да станува се поладно, а деновите стануваат пократки, наидуваме на многу луѓе кои велат: 🔸️Изгубиле мотивација 🔸️Губат енергија 🔸️Без ентузијазам да се стори било што 🔸️Зголемена тежина и...
Ајурведски совети за здрава исхрана и дигестија

Ајурведски совети за здрава исхрана и дигестија

*ТИ СИ ТОА ШТО ЈАДЕШ* *Ставот на Ајурведата е дека болестите започнуваат поради лошо варење на храната и слаб дигестивен систем! Како што знаеме со оваа древна медицина, секогаш се третираат причините, а не симптомите. Затоа, дијагностицирањето на причината е првиот...