Факти кои можеби не сте ги знаеле за ајурведата!

Факти кои можеби не сте ги знаеле за ајурведата!

Ајурведата е една од најстарите форми на медицина во Индија.  Постоела уште од настанувањето на животот на површината на овој свет, во несистематизирана форма.  Систематизираното знаење за Ајурведата настанало илјадници години пред Христа (пр.н.е.). Од  единственото...