Здрав ајурведски ајвар на наш начин

Здрав ајурведски ајвар на наш начин

Многу наши домаќинки се подготвени да го поминат целиот ден за да подготват деликатес за своето семејство – ајвар! Повеќето имаат свој традиционален рецепт, обично наследен од нивната мајка или баба. Македонскиот ајвар важи за „крал“ на зимата, но постои и...