Како најлесно да го алкализираме телото?

Како најлесно да го алкализираме телото?

  Што е висока киселост во телото? Терминот киселост опишува состојба во која телото е под влијание на прекумерното производство на желудечни киселини. Во нормални услови, хлороводородната киселина се излачува од желудникот, помагајќи во варењето и распаѓањето на...
Киселост на организмот – причина за сите болести!

Киселост на организмот – причина за сите болести!

„Ниту една болест, па дури и карциномот не може да се појави во алкална средина“. ~ Ото Хајнрих Варбург   Многу луѓе имаат зголемено ниво на киселост. Ова е типична последица на јадење брза храна, рафинирани шеќери и ГМО. Сепак, не секој знае  и е свесен дека...