Ајурведа и алергии – Пита доша

Ајурведа и алергии – Пита доша

Алергиите станаа широко распространет проблем во последните децении, што може значително влијаат на квалитетот на животот. Несоодветната исхрана и начинот на живот, хроничниот стрес, токсините и хемикалиите од храната и околината се чини дека го нарушуваат природниот...