Амла божествена ајурведска билка за ревитализација на целото тело

Амла божествена ајурведска билка за ревитализација на целото тело

Амалаки – божествена билка, ајурведско овошје за подмладување и зајакнување на организмот *Во Ајурведата се смета за божествено растение бидејќи комбинацијата на нејзините состојки овозможува баланс на трите доши. Амалаки, амла или огрозд (лат. Emblica officinalis) е...
Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

„На испитани 200 пациенти со КОВИД-19 околу 80 проценти од нив во болница во Шпанија имаат дефицит на витамин Д, вели новата студија објавена во„ Весникот на ендокриното друштво “,„ Journal list за клиничка ендокринологија и метаболизам “. Витамин Д е хормон кој го...
Користете Амла за балансирање на дошата

Користете Амла за балансирање на дошата

Амла е дрво што расте во Централна и Јужна Азија. Медицината денес ги потврди антиоксидантните својства на плодовите Амла и нивниот придонес во здравјето на црниот дроб и предвременото стареење. Амла е природен хербален прав се добива од плодот на Emblica Officinalis....
Подмлади се со Амла – најздравата билка

Подмлади се со Амла – најздравата билка

Амла, позната како индиско Гоџи Бери, е волшебна природна состојка особено за нега на кожата. Заради тоа е многу содржана во сите наши производи. Таа е моќен природен антиоксидант со големи смирувачки својства на кожата.  Амлата има неверојатно висока концентрација на...