Ајурведски трик – природен антибиотик во време на вируси

Ајурведски трик – природен антибиотик во време на вируси

Ренот е еден од најмоќните домашни природни антибиотици. Ренот е растение кое содржи гликозид, калиум, сулфур и многу витамин Ц. Благодарение на овие својства, може да се користи не само како зачин во исхраната, туку и во медицината. Еве каде помага: – Ги...
Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

Намалена количина на Витаминот Д причина за КОВИД-19

„На испитани 200 пациенти со КОВИД-19 околу 80 проценти од нив во болница во Шпанија имаат дефицит на витамин Д, вели новата студија објавена во„ Весникот на ендокриното друштво “,„ Journal list за клиничка ендокринологија и метаболизам “. Витамин Д е хормон кој го...