Aнасон –  најлековита и хранлива билка

Aнасон –  најлековита и хранлива билка

Foeniculum vulgare познато како АНАСОН е многу лековито растение и превкусна  билка за готвење. Специфичниот доминантен благ вкус на анасонот го даваат есенцијални масла  кои ги содржат во себе. Се смета дека семето од анасон има антибактериски, антиинфламаторни и...