Медицински ефекти од ароматерапија

Медицински ефекти од ароматерапија

Ефектот од добри ароми, создадена од есенцијални масла, се покажа дека го зголемува серотонинот во мозокот. Исто така и како алтернатива за земање на психотропни лекови. Нефармаколошките методи за подигнување на серотонин на мозокот не само што можат да го подобрат...