Најздравото ајурведско рижото со аспарагус

Најздравото ајурведско рижото со аспарагус

  Треба да напоменеме дека аспарагусот е една од најлековитите растенија која се користи и во Ајурведата. Аспарагус или Сатавари се препорачува за целосно женско здравје. Состојки: 500 грама бел аспарагус 400 грама ориз за рижото 3 до 4 лажици ги 1/4 лимон, исцеден и...