Бакарна нараквица за ревматски и артритични заболувања

Бакарна нараквица за ревматски и артритични заболувања

Во древна Индија, бакар се користел во холистичката медицинска наука Ајурведа за хируршки инструменти и друга медицинска опрема. Ајурведските текстови препорачуваат пиење вода чувана во бакарни садови, носење на предмети од бакар, бидејќи бакарот се смета дека има...
Ајурведска бакарна вода за детоксикација

Ајурведска бакарна вода за детоксикација

Ајурведска вода од бакарен сад Се препорачува да се користат 2-3 чаши бакарна вода на ден.Се подготвува на едноставен начин со оставање на вода во сад со бакар најмалку 4 часа или отстојува преку ноќ. Водата од бакар има многу придобивки – ги балансира сите три...