Ајурведски трик – лесно подобри ја меморијата и вибрациите

Ајурведски трик – лесно подобри ја меморијата и вибрациите

Дали jа знаете моќта на правилното дишење? Дишењето е најважната – споредна работа во животот. Правете вежби за дишење секој ден Самиот факт дека животот започнува со вдишување и завршува со издишување објаснува колку е важно дишењето, Ова е начин инстант да го...
Ајурведски трик – лесно подобри ја меморијата и вибрациите

Ајурведски трик – избори се со стресот на ајурведски начин

Многу од нас страдаат од проблеми поврзани со стресот, како што се несоница, анксиозност, исцрпеност и нарушувања на дигестивниот систем. Според Ајурведата, најстариот холистички здравствен систем во светот, стресот е она што се случува секогаш кога ќе нема да се...