Едноставен ајурведски лек против брадавици од босилок

Едноставен ајурведски лек против брадавици од босилок

Босилок (Ociumum basilicum) е едногодишно растение кое расте до 40 см има пријатен вкус, има волшебна арома и убав изглед. Зборот босилок во превод значи кралска билка. Денес во светот се познати околи 60 разни видови на босилок. Босилокот или Туласи има 1000 лековити...