Ајурведска билка Брами – природен тоник кој дава силните позитивни ефекти врз меморијата, концентрацијата и расположението

Ајурведска билка Брами – природен тоник кој дава силните позитивни ефекти врз меморијата, концентрацијата и расположението

*Брами, древно ајурведско растение кое со векови се користи како нервен тоник. *Неговото латинско име е Bacopa monnieri или Herpestes monniera, а се нарекува мајчина душица. Зборот „брами“ потекнува од санскрит и се однесува на суштината на универзалната свест, како и...
Брами лекот на Боговите

Брами лекот на Боговите

Брами е корисен кај: Слаба меморија, губење на концентрацијата и паметење Слух и губење на видот Како засилувач на меморијата и самодовербата пред испитите и важни настани Тинитус, невропатија Брами е многу добар нервен тоник. Говорни проблеми кај деца Брами го...
Пијалок за длабока старост

Пијалок за длабока старост

  Ашваганда рецепт за замор и длабока старост Ашваганда 1 таблета Брахми 1 таблета Куркума по вкус Кардемом по вкус Семе од сусам свежо сомелено 1 кафена лажичка, Се мешаат состојките темелно. Се администрира во голема чаша со топло билно или животинско млеко....
Интелектот причина за болести

Интелектот причина за болести

Грешки во интелектот (на санскритски pragyapradh) се јавува кога интелектот, под влијание на материјалната свест, ја губи својата поврзаност со свесноста. Ова се случува кога ја губиме сопствената суштина, и се предаваме на штетните диети и навики … Според...