Се лутите ли често?

Се лутите ли често?

Уште сте лути? Еден ден Буда одеше низ селото, а многу лут и груб млад човек му пријде и почна да го навредува. „Немате право да ги учите другите“, извика тој. „Ти си глупав како и секој друг. Ти си измамник! ” Буда не беше вознемирен од ова навреда. Наместо...