Анемијата во лето е излечива- ајурведска мешавина

Анемијата во лето е излечива- ајурведска мешавина

Недостатокот на железо придонесува до тоа клетките во организмот да не добиваат доволно кислород, а со самото тоа се нарушува работата на мускулите, како и бројните боихемиски реакции во организмот. Како и секој друг здравствен проблем, анемијата се лечи во...
Кардамом – најздравиот зачин на Светот

Кардамом – најздравиот зачин на Светот

Кардамомот (Cardamomum amomum) има кафена или црна боја, потекнува од Хималаите, каде што вообичаено се одгледува во сенка близу студени потоци или реки. Плантажите обично се шират на области каде што некогаш се одгледувало див добиток. Кафените кардамомските градини...