Анемијата во лето е излечива- ајурведска мешавина

Анемијата во лето е излечива- ајурведска мешавина

Недостатокот на железо придонесува до тоа клетките во организмот да не добиваат доволно кислород, а со самото тоа се нарушува работата на мускулите, како и бројните боихемиски реакции во организмот. Како и секој друг здравствен проблем, анемијата се лечи во...
Ајурведа препорачува редовно јадење на моркови

Ајурведа препорачува редовно јадење на моркови

Mорковот e здрав зеленчук богат со бета-каротенот, витамини А, Б1, Б2, Б3, Б6, Б9, Ц, како и со минерали калиум, железо, магнезиум, фосфор и калциум. Морковот е малку калоричен и е идеален за консумирање, особено луѓето кои се грижат за својата тежина. Без оглед на...