Мачка – исцелител на човекот

Мачка – исцелител на човекот

  Повеќето луѓе имаат позитивен однос кон мачките, но некои се негативно настроени кон нив. Ги иритираат, им пречат да се во нивна близина, им создаваат страв и сакаат веднаш да ги избркаат. Домашната мачка заедно со кучето од памтивек се наоѓаа на секој цртеж на...
Дали ферментираниот зеленчук е добар за миленичиња?

Дали ферментираниот зеленчук е добар за миленичиња?

Дали ферментираниот зеленчук е добар за миленичиња? Напишано од д -р Карен Шо Бекер безбеден е за домашни миленици 26 јули 2021 година На прв поглед Ферментираниот зеленчук нуди нутритивни и пробиотички ефекти и за кучињата и за мачките и може да помогне да се...
Мачките и миленечињата ни го продолжуваат животот вели најновата научна студија

Мачките и миленечињата ни го продолжуваат животот вели најновата научна студија

Научниците конечно објаснија како мачките ни го продолжуваат животот. Верувањето дека мачките се себични, егоцентрични и бараат само милување и внимание – не е точно. Истражувањата покажаа дека постои посебна „лековита“ врска помеѓу нив и сопственикот. Имено,...